Tilbygning

Tilbygning

Er du husejer og du har behøv for flere soveværelser og et ekstra badeværelse eller kunne du tænke dig og have en større stue i forhold til nuværende hus? Hvis ja, så skal der foretages udvidelse af eksisterende grundareal. En såkaldt udvidelse eller forlængelse af bygningens grundareal til et større hus kaldes for tilbygning. Hos TEAM MBM vi står klar til at hjælpe dig i forbindelse med dit tilbygningsprojekt.

Der er vigtigt, at du har nedenstående klar inden påbegyndelse af ingeniørberegninger:

  • Arkitekt tegningerne som pdf,Dwg eller Revit format der viser plantegninger og snit tegninger af dit byggeprojekt, før og efter udførelse. 
  • Jordbundsprøver/geoteknisk rapport

En jordbundsundersøgelse/ geotekniskundersøgelse kan udføres af en geotekniker og du vil modtage en rapport efter udførelse af arbejde.  

4 gode råd

  • Forsøg så vidt som muligt at videreføre husets proportioner til tilbygningen, således de samme formater nogenlunde går igennem. Dette kan blandt andet være, lavformat, højformat eller kvadratisk.

  • Døre og vinduer bør blive placeret i samme dybde. Desuden skal man sørge for at tagudhænget er ens, så det hele falder i god harmoni.

  • Materialer bør overvejes nøje. Skal de samme materialer bruges, eller ønsker du helt andre materialer? Hvad er baggrunden for dit materialevalg? For mange ubalancer og ændringer kan ende med at give det hele et forkert ’look’

  • Forsøg så vidt muligt at forene tilbygningens udtryk med det eksisterende udtryk. Dog kan vi også hjælpe dig, hvis du ønsker at gør det anderledes.

Fordele ved tilbygning

Kigger man bort fra æstetikken og det funktionelle, kan en tilbygning øge salgsprisen på dit hus, hvis du ønsker at sælge det i fremtiden.
Man kan som udgangspunkt altid regne med at værdien af huset stiger, når man tilføjer ekstra kvadratmeter til det, som man gør med en tilbygning. Dog skal man også være opmærksom på, hvad kvadratmeterne bruges til.

Laver du en hjemmebiograf, er det ikke en selvfølge at dette vil øge boligens værdi, da det ikke er så efterspurgt, eller en nødvendighed. Til gengæld vil et ekstra værelse (eller flere) næsten altid øge din boligs værdi.

Materialet som bliver brugt til huset, har også en indflydelse på om dit hus stiger i værdi.

Alt dette kan vi rådgive dig om hos Team MBM.